Pickleball Sporu Kırklareli’nde Yaygınlaşacak

Uluslararası Pickleball Federasyonu Türkiye Temsilciliği Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nü Ziyareti

Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden uluslararası pickleball federasyonu Türkiye temsilciliği Başkanı Serap Yücesir, Genel Sekreter Davut Güngör, sporun öneminin ve özellikle pickleball sporunun yaygınlaşmasıyla ilgili önemli adımların atılması gerektiğini vurguladı. Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu ile gerçekleşen buluşmada, pickleball sporunun her yaştan bireyin spor yapmaya teşvik edilmesinde kilit rol oynadığına dikkat çekildi.

Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu, kentte pickleball sporunun daha da gelişmesi için eğitmen yetiştirme ve okullarda bu sporun yaygınlaştırılması konusunda destek vereceklerini belirtti. Ayrıca, sporun kentteki heyecanını artırmak için çeşitli çalışmalar yapacaklarının altını çizdi.

Şube müdürü Baturalp Eliçevik ise pickleball sporunun toplumda yaratacağı heyecanın ve katılımcıların bir araya gelerek sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelerinin önemini vurguladılar. Sporun sadece bedensel sağlık açısından değil, aynı zamanda sosyal etkileşim ve dayanışma bağlarını güçlendirmesi bakımından da büyük bir değer taşıdığı üzerinde durdular.

Eliçevik aynı zamanda Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde pickleball oynayarak ilk deneyimini gerçekleştirdi. 

Baturalp Eliçevik, Trakya bölgesi ve birçok şehirde de pickleball sporunun yaygınlaşması ve bireylerin spora teşvik edilmesi konularında da destek sağladı. 

Şube Müdürü Mustafa Aydın, Kırklareli’nde pickleball ‘un okul sporlarında yaygınlaşması, çocukların spora teşvik edilmesi için beden eğitimi öğretmenlerinin rolünün önemli olduğunu bu bağlamda kısa süre içinde Kırklareli’nde eğitmen eğitimi yapılması için destek olacağını belirtti. 

Uluslararası Pickleball Federasyonu Türkiye Temsilciliği Başkanı Serap Yücesir, sporun kentte sevginin, anlayışın, duyarlılığın ve saygının aşılanması için önemli bir araç olacağını ifade etti. Sporun insanları bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturduğunu ve toplumda pozitif değişimlerin gerçekleşmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Uluslararası Pickleball Federasyonu Türkiye Temsilciliği Genel Sekreteri Davut GÜNGÖRÖncelikle işine adanmış insana ve kente hizmet etmeyi öncelik edinmiş harika yöneticilerle bir arada olmaktan onur duydum. Trakya bölgesine hatta ülkemize de örnek olacak bu iş birliği ile Kırklareli’nde pickleball oynamayan kalmayacak. Her yaştan bireye hitap eden  pickleball  ile toplumsal dayanışmayı artıracak, çocukları spora teşvik ederek sosyal, bilişsel ve  fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak, yetişkin bireylerin sürdürülebilir sportif yaşamlarına katkı sağlayacak ve Kırklareli’nde pickleball sporu ile müthiş bir heyecan uyandıracağımıza inanıyorum dedi. 

Bu önemli görüşmelerin ardından, Kırklareli’nin spor alanındaki potansiyelinin artırılması ve pickleball sporunun daha geniş kitlelere ulaştırılması için ilgili 20-21 Şubat 2024 tarihinde Kırklareli’nde eğitmen eğitimlerinin yapılması için planlama yapılırken tarafların iş birliği içinde çalışacağı vurgulandı.

Görüşmelerin ardından uluslararası pickleball federasyonu Türkiye temsilciliği ne ziyaretlerinden dolayı plaket verildi.

Uluslararası pickleball federasyonu Türkiye temsilciliği olarak nazik düşünceleri, harika bir enerji ve müthiş misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz. 

Kategoriler

Son Makaleler