Türkiye Pickleball Federasyonu Bilim Kurulu Üyeleri

Bilim Kurulu

Bilim kurulu, sporun toplum üzerindeki olumlu etkilerini incelerken bu kapsamda, sporun sosyal entegrasyon, obeziteyle mücadele, mental sağlık, psikolojik sağlamlık ve benzeri alanlardaki etkilerini değerlendirerek, topluma yönelik bilgilendirici çalışmalar yapar.

Bilim kurulu, genellikle bilimsel yaklaşımları spor alanına entegre ederek sporun bireylerin sosyal ve bilişsel gelişimine yönelik çalışmalar yapar.

         Bilim kurulu, sporun yaratığı enerji ile toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlar.

Bilim kurulu, sporun çeşitli yönlerini bilimsel araştırmalar ve analizlerle inceleyerek her yaştan bireyin spora teşvik edilmesini sağlamak, sosyal bağlar kurmalarına, sosyal ve bilişsel gelişimlerine katkı sağlamak, toplumun her kesimine fırsat ve cinsiyet eşitliğini sunarak ve toplumsal saygının, empatinin ve yardımlaşma duygusunun gelişmesine katkı sağlamayı amaçlar.

Bilim kurulu, müsabık sporcuların performansını artırmak, spor etkinliklerini daha sağlıklı ve güvenli hale getirmek, bilimsel eğitim/antrenman programlarını optimize etmek ve genel olarak sporun toplumsal olumlu etkilerini arttırmak için çalışır.

Bilim Kurulu Üyeleri

Mücaahit Dursun Pickleball
Mücahit DURSUN Bilim Kurulu üyesi
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde doktora eğitimini sürdüren Mücahit DURSUN Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Liderlik, spor örgütleri, spor psikolojisi ve sportif başarı konularında çeşitli kitaplar, makaleler ve bildiriler yapmıştır. Pickleball branşının Türkiye'de üniversitelerde yaygınlaşması ve üniversite sporları müsabakalarında yer alması için çeşitli projeler üretmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.
hatice-muğla pickleball
Hatice DİLHUN SUKAN Bilim Kurulu Üyesi ve Proje Yöneticisi
İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü mezunu. Yüksek Lisansı Engelliler Sporu üzerine yaptı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda gönüllü olarak görev almaktadır. Çocukların Fiziksel özelliklerinin gelişmesiyle, ruhsal dünyalarının huzurlu olacağı düşüncesini benimseyerek çocukların egzersize teşviki ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Dezavantajlı grupların ve ailelerinin toplumla uyumu için kaynaştırıcı nokta olan egzersiz ve sporun yaygınlaşmasını hedefler.Evli ve iki çocuk annesidir. İnsanların yenilikleri sevmeleri ve keşfetme duygusuyla hayatlarına katacakları pickleball, sporun bütünleştirici,geliştirici ve rahatlatıcı etkisiyle insanlarda,mücadele,başarı,fiziksel beceri ve strateji geliştirme yönlerine olumlu katkı sağlayacaktır.
Nevzat Demirci-Pickleball
Doc.Dr.Nevzat DEMİRCİ Bilim Kurulu üyesi
1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 1996-1998 yılları arasında Mersin Silifke Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak çalıştı.1998-2014 yılları arasında Kafkas Üniversitesinde Öğretim elemanı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. Bu süre içerisinde iki yüksek lisans ve doktora yaptı. Üniversite yıllarında uzmanlık alanı olarak “yüzme” ve “Badminton” seçti. Bu alanlar ile ilgili bir çok seminer ve kurslara katıldı. Bu alanlardaki antrenörlük kurslarında eğitmen olarak görev yaptı. Pickleball spor dalının ülkemizde gelişimine katkı sunmak amacı ile Pickleball Federasyonu Türkiye temsilciliği kapsamında görev alarak çalışmalarını sürdürmektedir. 2014 yılından itibaren Mersin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Ali DEMİRCİ-Pickleball
Ali DEMİRCİ Bilim Kurulu Üyesi ve Proje Yöneticisi
Mersin Üniversitesi Spor Bilimleri fakültesi Öğretim üyesi olan Ali DEMİRCİ, raket sporları konusunda kitaplar yazmış Badminton sporunun gelişimesi için öncülük etmiştir. Pickleball sporunun ülkemizde gelişmesi, her yaş biriyin spora teşvik edilmesi için çalışmalar yürütmek, pickleball sporu için Okullara ve öğretmenlere yönelik kitaplar hazırlayarak teknik öğrenimin kolaylaşması için çaalışmalar yürütmektedir.

Selda KOCAMAZ ADAŞ

Bilim Kurulu Üyesi / Proje Koordinatörü

Dr. Öğr. Üyesi Selda KOCAMAZ ADAŞ Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü/ Beden Eğitimi ve Spor (DR) alanında tamamlayan Kocamaz Adaş, Sporun toplumumuzda yarattığını etkiyi ortaya çıkarmak amacıyla “Sporun sosyal etkisi” isimli doktora tez çalışmasını tamamlamıştır. Toplumun gelişmesinde sporun önemli bir araç olduğu ana fikrinden hareket ederek, spor alanına hizmet eden akademik çalışmaları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra çalışma yaşantısında, yöneticilik, antrenörlük ve program koordinatörlüğü görevleri üstlenmiştir. Gelişmekte olan Pickleball branşının ülkemizde yaygınlaşması amacıyla birçok sosyal projenin yapılması için çalışma arkadaşlarıyla birlikte harekete geçmiştir. Pickleball branşının üniversitelerde uygulamalı bir ders olarak faaliyete geçirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Murat KALFA

Bilim Kurulu Üyesi / Proje ve Sponsorluk Koordinaatörü
ÖZGEÇMİŞ
Dr. Murat KALFA Trabzon’un Arsin ilçesinde 1977’de doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Trabzon’da Kurtuluş İlkokulu, Karma Ortaokulu, Affan Kitapçıoğlu Lisesinde tamamladı. Birinci lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. İkinci lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını K.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsünde, “Trabzon’daki İlk 100 Gelir Vergisi ve İlk 100 Kurumlar Vergisi Rekortmenlerinin Sporda Sponsorluk Kanunuyla İlgili Görüş ve Beklentileri” üzerine yaptı. Doktorasını Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde, “Avrupa Birliği Kamu Yönetimi Modeliyle (Ortak Değerlendirme Çerçevesi) Kamu Kurumlarında Kalite Yönetiminin Özdeğerlendirmesi” üzerine yaptı. Çalışma hayatına özel bir spor tesisinde yakın savunma ve Kick Boks antrenörü olarak başladı. 1999’da Trabzon Polis Meslek Yüksekokulunda Polis Savunma Teknikleri derslerinde eğitmenlik yaptı. 2001 de Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Spor Uzmanı olarak atandı. 2004’de Trabzon Gençlik Merkezi Müdür vekilliği görevinde bulunduktan sonra Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2008’de doktora öğrenimi için Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği bölümüne görevlendirildi. 2014’ de yine aynı üniversitede öğretim görevlisi doktor olarak göreve başladı. 2019’ dan itibaren Gazi Üniversitesinde doçent doktor olarak görev yapmaktadır. Yönetim Bilimi ve Kamu Yönetiminde Kaliteli Yönetim adlı bir kitabı bulunmakta, bilimsel çalışmaları kamu yönetiminde hizmet kalitesi ve örgütsel davranış üzerine yoğunlaşmaktadır. Başta uzmanlık alanı Kick Boks ve Yakın Savunma olmak üzere, Snowboard, Kayak, Yüzme ve Pickleball ile ilgilenmektedir. Öğrenilmesi çok kolay ve zahmetsiz oldukça eğlenceli Pickleball branşının geniş halk kitlelerine yaygınlaşması için proje çalışmaları yapmaktadır

Ümit Can BÜYÜKAKGÜL

Bilim Kurulu Üyesi

Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümünde tamamlayan Ümit Can BÜYÜKAKGÜL, lisansüstü eğitimini Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamlamıştır. Şimdi Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümünde görev yapmaktadır. Futbol, basketbol, voleybol, badminton ve atletizm branşları ile çeşitli seviyelerde ilgilenen Ümit Can BÜYÜKAKGÜL spor yönetimi, sporda girişimcilik, spor pazarlaması ve sporda iletişim alanlarında çeşitli makaleler yayımlamıştır.
Pickleball branşının Türkiye’de hem toplumsal hem de kültürel açıdan farklılıklar yaratabileceğini düşünen Ümit Can BÜYÜKAKGÜL nesiller arası etkileşimin artmasında Pickleball’un önemli bir araç olacağını savunmaktadır. Bu etkileşimin artması için üniversitelerde çeşitli projelerin yürütülmesi için araştırmalar yapmaktadır. Özellikle üniversitelerde öğretmenlik bölümlerindeki öğrencilerin Pickleball ile ilgili farkındalıklarının artmasının geniş bir etki yaratmada önemli olduğunu düşünmektedir.

Şeniz PARLAKKILIÇ BÜYÜKAKGÜL

Bilim Kurulu Üyesi

Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi, Doktora eğitimini ise Gazi Eğitim Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Şeniz PARLAKKILIÇ BÜYÜKAKGÜL, çalışma hayatına Gebze Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim görevlisi olarak devam etmektedir. Hem antrenör hem de spor yöneticisi olan Şeniz PARLAKKILIÇ BÜYÜKAKGÜL’ün spor yönetimi, rekreasyon, toplumsal cinsiyet ve spor iletişimi alanlarında akademik çalışmaları bulunmaktadır.

Türkiye’de sporun gelişimine özel sektör ve kamudaki çalışmalarıyla destek veren Şeniz PARLAKKILIÇ BÜYÜKAKGÜL, Pickleball branşının Türkiye’de spor kültürünün gelişimi ve sporun yaygınlaştırılması açısından toplumsal fayda sağlayabileceğini düşünmektedir. Şeniz Parlakkılıç Büyükakgül, her yaştan bireyin oynamayabildiği bu branşın birleştirici gücü de göz önünde bulundurulduğunda üniversitelerde ders olarak verilmesi gerektiği düşüncesindedir.